Vicepresident Adhin: “Er worden bussen ingezet om examenkandidaten te vervoeren”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Er worden mogelijkheden gezocht om scholieren die vanaf 6 juli naar school moeten te vervoeren. Een van de mogelijkheden is het inzetten van bussen, zegt vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Volgens hem gaat het om schoolkinderen die examen moeten doen. Deze week nog wordt een officieel besluit genomen over het vervoer, zegt de vp.

Het is volgens hem moeilijk voor de leerlingen om zich te verplaatsen, omdat de bussen niet rijden. Veel leerlingen zijn afhankelijk van het openbaar vervoer om naar school te gaan. Vanuit de regering zal er daarom naar mogelijkheden gezocht worden voor deze groep.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), heeft onlangs bekendgemaakt dat het fysieke onderwijsproces voor leerlingen van de toets- en examenklassen op 6 juli wordt hervat. Hierdoor zal de vakantie voor dit schooljaar worden ingekort en het nieuwe schooljaar eerder starten.

De herstart van het schooljaar geldt voor zowel de basis-, voj- en vos scholen. Ook zal dit gelden voor de hbo-instellingen en de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

De scholen zijn medio maart dit jaar gesloten vanwege de COVID-19-uitbraak in Suriname. MinOWC-minister Lilian Ferrier had geprobeerd om de scholen op 15 april te openen, maar dit was niet haalbaar gelet op de social distancing om de verdere spreiding van de ziekte tegen te gaan.

Op social media hebben ouders hun bezorgdheid geuit over de herstart van het schooljaar. Zij vrezen voor de verdere verspreiding van het COVID-19-virus. De vrees is nog groter vanwege de sterke toename van het aantal besmettingen. Suriname telt meer vijfhonderd positieve COVID-19-gevallen.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (15)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait