Sprinkhanenplaag zet in Argentinië en Brazilië op alert

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous De sprinkhanenzwerm heeft een omvang van 1,5 vierkante kilometer. (Foto's: Reuters) next


Brazilië en Argentinië volgen de bewegingen van een grote zwerm sprinkhanen, die zich een weg baant door de gewassen in de regio. De insecten, die een afstand van 150 km per dag kunnen overbruggen, zijn al van Paraguay naar Argentinië gereisd. De vrees is dat Brazilië en Uruguay de volgende zouden kunnen zijn.

Brazilië heeft boeren verteld alert te zijn op de mogelijke komst van de sprinkhanen. Kenia en India bestrijden momenteel ook sprinkhanenzwermen. De zwerm is ontstaan ??in Paraguay en op 21 mei overgestoken naar Argentinië.

De insecten hebben de Argentijnse provincies Santa Fé en Formosa al aangedaan, waar ze schade hebben aangericht aan maïs, suikerriet, tarwe en haver. De zwerm bevindt zich momenteel in de provincie Corrientes en de autoriteiten daar zeiden dat ze erin geslaagd waren de omvang ervan te verminderen vergassing. Corrientes grenst aan Brazilië en Uruguay en beide landen volgen de bewegingen van de zwerm nauwlettend.

Een front met koud weer heeft de sprinkhanen lusteloos gemaakt, dus hebben ze zich de afgelopen dagen nauwelijks bewogen, zeiden ambtenaren van de Argentijnse voedselveiligheidsinstelling Senasa. Desalniettemin is er een fytosanitaire noodtoestand van kracht in de twee Zuid-Braziliaanse deelstaten Rio Grande do Sul en Santa Catarina.Argentinië en omringende landen zijn geen onbekenden voor zwermen sprinkhanen. In de meest recente geschiedenis waren er in 2019 en 2017 grote zwermen in Argentinië.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (3)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait