Parmessar en Akiemboto trokken kandidatuur voorzittersverkiezing op het laatste moment in

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De kandidaten van de Nationale Democratische Partij (NDP), Rabin Parmessar en Sergio Akiemboto, hebben hun kandidatuur voor de verkiezing van voorzitter en vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), op het laatste moment ingetrokken. Ze deden dit rekening houdend met de politieke realiteit. Dit heeft NDP-woordvoerder Melvin Bouva aan Suriname Herald bevestigd.

“We hebben rekening gehouden met de interne organisatie van DNA en niet die van partijen. We hebben de schorsing gehad en de technische voorbereidingen waren getroffen en bij de kandidaatstelling heeft het woord van de politiek een rol gespeeld”, zegt Bouva.

De politiek heeft gekozen voor politieke efficiëntie en niet alleen technische efficiëntie. “Politieke efficiëntie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat we een goede transitie hebben. We moeten rekening houden met de politieke realiteit”, aldus de gewezen vicevoorzitter van DNA.

De NDP-kandidaten zouden het opnemen tegen Ronnie Brunswijk (ABOP) en Dew Sharman (VHP), die gisteren bij enkele kandidaatstelling werden gekozen.

Presidents- en vicepresidentskandidaat NDP
André Misiekaba van de NDP-fractie zegt dat de leden van zijn partij zich de komende periode constructief zullen opstellen. De opstelling zal ook afhankelijk zijn van de politieke situatie de komende tijd. Misiekaba zegt dat de NDP-fractie nog moet besluiten als ze met een presidents- en vicepresidentskandidaat komt bij de presidentsverkiezing.

In een huishoudelijke vergadering in DNA donderdag, zal er besloten worden op welke dag de openbare vergadering zal plaatsvinden waar de president en vicepresident gekozen zullen worden.

De presidentsverkiezing wordt indien nodig in drie ronden gehouden. Indien een kandidaat in de eerste ronde 34 zetels weet te behalen, is die gekozen tot president van de Republiek Suriname.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (10)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait