Groep ABOP’ers ontevreden met werkwijze Brunswijk

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Enkele ABOP’ers hebben niet positief gereageerd op het voornemen van partijvoorzitter Ronnie Brunswijk om eerst voor het DNA-voorzitterschap te gaan en daarna vicepresident te worden. Volgens informatie die Suriname Herald heeft bereikt is een groep binnen de partij er niet over te spreken dat de Brunswijk eerst kiest voor de functie van assembleevoorzitter en vervolgens gaat voor de functie van vicepresident van de Republiek Suriname.

Volgens afspraak binnen de ABOP moeten voor die twee functies twee verschillende personen naar voren worden geschoven.

Diverse adviezen aan de partijvoorzitter hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. De groep vreest dat dit averechts kan werken voor de partij. Eerder is bekend geworden dat Brunswijk eerst assembleevoorzitter wil worden en zich daarna wil terugtrekken als voorzitter van het parlement om daarna een gooi te doen naar het vicepresidentschap. Brunswijk heeft eerder zelf in de media aangegeven ambitie te hebben voor een van de functies.

Partijleden zien dit niet zitten. Zij hebben Brunswijk gevraagd om hiervan af te zien, maar daarvan is nog geen sprake, verneemt Suriname Herald.

De nieuwe gekozen DNA-leden worden morgen toegelaten tot het parlement. Hierna worden de voorzitter en vicevoorzitter worden gekozen. Zoals de kaarten nu liggen moet de assembleevoorzitter uit de gelederen van de ABOP komen, terwijl de vicevoorzitter uit de VHP komt. Los van de naam van Brunswijk die wordt genoemd als voorzitter van het parlement, is het vanuit de VHP nog niet duidelijk wie de kandidaat is wie de functie van vicevoorzitter.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (5)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait