Crèches en peuterscholen mogen 6 juli weer open

Angela Salmo, directeur van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Foto: NII
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

27 Juni 2020 06:06

Voor mij lezen

Zowel overheids- als particuliere crèches en peuterscholen mogen op 6 juli hun deuren weer openen. Deze mededeling deed directeur Angela Salmo van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) op de reguliere COVID-19-persconferentie gisteren. Net zoals voor de residentiële opvanginstellingen, gelden er ook voor de crèches en peuterscholen protocollen, waaraan zij zich dienen te houden.

In dit protocol worden richtlijnen gegeven voor praktische zaken als veiligheid en hygiëne in het contact met kinderen, hun ouders/verzorgers en de medewerkers. Dit protocol vormt het kader voor instellingen, waarbinnen zij de maatregelen en acties in een specifiek protocol op locatie kunnen uitwerken, verder concretiseren en communiceren naar ouders en indien mogelijk naar de kinderen.

Voor ouders en verzorgers geldt dat zij bij het afzetten en ophalen van hun kinderen een neus-mondbedekking op hebben, anderhalf tot twee meter afstand van elkaar houden bij de ingang van de crèche en/of peuterschool. Handen schudden en omhelzingen zijn ook niet toegestaan.

Thuisblijven bij klachten
Kinderen met neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en verhoging van de lichaamstemperatuur boven 38 graden Celsius mogen niet naar de oppas of peuterschool. Zij mogen pas terug als zij binnen 24 uur geen klachten meer hebben. Als iemand in het huishouden van het kind koorts boven 38 graden Celsius en/of benauwdheidsklachten heeft, dient het kind ook thuis gehouden te worden. Directeur Salmo adviseert ook het regelmatig afstemmen met de leiding van de crèche en/of peuterschool.

De Sozavo-directeur riep de zestig houders van de crèches en peuterscholen, die nog geen COVID-19-financiële steun hebben ontvangen op om zich op 29 juni aan te melden bij het Bureau Opvanginstellingen. Zij zullen dan het protocol en de instructies ontvangen. De overige ruim tweehonderd houders van crèches en/of peuterscholen worden opgeroepen om zich op 30 juni, 2 juli of 3 juli voor hetzelfde aan te melden bij het Bureau Opvanginstellingen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel