Covid-19: Vijfde geval erbij

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

22 Juni 2020 17:56

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Nog vóór het afsluiten van de reguliere persconferentie van het Covid-19-managementteam maandagmiddag kwam er een vijfde besmettingsgeval bij. De melding kwam binnen van het laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Overall heeft Suriname 319 positieve tests sinds het nieuwe coronavirus op 13 maart voor het eerst werd bevestigd in het land. Sindsdien zijn haast 2.300 tests uitgevoerd. Het aantal active cases is 205, 106 mensen zijn genezen verklaard en acht personen zijn als gevolg van Covid-19 overleden. Dinsdag woensdag en donderdag start het BOG met zogenoemde drive and walk through-testlocaties in een poging er sneller bij te zijn en de verspreiding van het virus nog meer in te dammen.

Momenteel zitten 385 burgers in quarantine, inclusief een aantal arbeiders van Iamgold/Rosebel Gold Mines. De bedrijfsplant in Brokopondo is intussen als cluster geïdentificeerd. Tijdens het persmoment maakte Daniëlle Veira, directeur Nationale Veiligheid, bekend dat de quarantaineprocedures zijn aangepast. Van de twee weken is de eerste in een overheidsinstantie en de tweede week wordt dan thuisquarantaine indien de plek van een patiënt voldoet. Al geruime tijd wordt erop gewezen dat de quarantaineplekken van de regering (over)vol raken.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel