Sociale Zaken hervat verstrekken ondersteuningspakketten op 19 juni

Angela Salmo, directeur van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Foto: NII
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 Juni 2020 16:55

Voor mij lezen

De verstrekking van COVID-19-ondersteuningspakketten op de verschillende distributielocaties wordt op 19 juni hervat. Deze informatie heeft directeur Angela Salmo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), gisteren, tijdens de COVID-19-persconferentie kenbaar gemaakt. De verstrekking is maandag stopgezet, vanwege chaotische toestanden bij de verschillende distributielocaties. De directeur heeft haar dankbaarheid geuit aan eenieder, die de instanties heeft voorzien van adviezen en ideeën.

In haar toespraak heeft zij iedere burger op het hart gedrukt om zich te houden aan de COVID-19-regels op de distributielocaties. Ook is gevraagd om inhumaan gedrag achterwege te laten en gezamenlijk een bijdrage te leveren aan het waarborgen van de orde. “Niet luisteren naar de instructies die worden gegeven op de locaties werkt stressend en demotiverend”, zei ze.

Er zijn veel mensen komen opdagen, die zich niet hadden geregistreerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat het veel drukker is geworden, dan verwacht werd. Deze personen hadden vaak een dominerende houding naar de medewerkers toe, wat niet als fijn is ervaren. Salmo doet op personen die op een onrechtmatige manier meerdere pakketten op meerdere locaties hebben opgehaald een beroep, om dat gedrag achterwege te laten. “U benadeelt met dat gedrag een andere die het even hard als u nodig heeft. Als wij egoïstisch gaan doen, dan komen we geen stap verder.”

Besluit

Er heeft evaluatie plaatsgevonden van de distributie. Door de leiding is besloten dat het verschaffen van voedselpakketten aan groepen, organisaties, dorpsgemeenschappen gewoon doorgaat tot en met morgen. Als er organisaties zijn, die zich nog niet hebben aangemeld, kan dat alsnog. Op vrijdag 19 juni worden pakketten verstrekt aan personen met de letters P, Q, R, S en de groep die nog voor maandag moet ontvangen. Personen die gisteren aan de beurt waren krijgen hun pakket op dinsdag 23 juni. De mensen van vandaag, komen dinsdag 23 juni aan de beurt en de groep van donderdag komt donderdag 25 juni aan de beurt.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel