Agrariërs vragen minister Parmessar om geen nieuw LVV-organogram te implementeren

Verse groenten en fruitsoorten op de agrobeurs. Foto: LVV
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

16 Juni 2020 08:04

Voor mij lezen

De Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA) is er zeer verbaasd over, dat de huidige minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Rabin Parmessar in de laatste periode van zijn ministerschap een nieuw organogram wil implementeren met de benoeming van vier nieuwe directeuren. De FSA heeft altijd als vertegenwoordiger van de private agrarische sector haar kritische stem laten horen over het beleid van LVV.

Goed beleid werd altijd ondersteund door de organisatie en beleid waarbij de belangen van de (sub)sectoren op het spel stond, werden aan de kaak gesteld. Genoemd kunnen worden onder andere de issues rondom de garnalen trawlers uit China in de Surinaamse wateren en de overeenkomst van LVV met de LR group. De FSA vindt het niet correct dat de minister op de valreep een nieuwe organisatiestructuur wil implementeren op het ministerie, zonder consultatie te hebben gepleegd met de sector. “Waarom doet de minister dit nu, terwijl hij weet dat er binnen enkele weken een nieuwe minister zal aantreden”, vragen de agrariërs zich af.

Voor de organisatie is het teleurstellend dat de minister de FSA niet heeft geraadpleegd om advies voor het nieuwe organogram. De teleurstelling is groter, omdat bij de benoeming van de laatste twee ministers van LVV de president de mening van de FSA had gevraagd en duidelijk had aangegeven dat de publieke- en private sector samen de grote uitdagingen van het ministerie dienen aan te pakken.

De FSA hoopt dat de minister afziet van de implementatie van het nieuwe organogram en benoeming van de directeuren. Voor de organisatie is het belangrijk dat de goede beleidsmaatregelen van de afgelopen periode in het belang van de agrarische sector worden voortgezet.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel