Na chaotische toestanden: Sozavo stopt distributie pakketten

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

16 Juni 2020 01:01

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De chaotische situatie maandag bij sommige locaties waar Covid-19-steunpakketten werden verstrekt door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), wordt betreurd door minister André Misiekaba. Hij heeft maandagavond besloten de distributie voor maximaal drie dagen stop te zetten.

Volgens het NII-persbericht zullen er vanaf donderdag of vrijdag weer Covid-19-steunpakketten worden verdeeld onder de samenleving. Dat het maandag zo uit de hand liep wordt toegeschreven aan het laat aanleveren van de pakketten door de leverancier. Benadrukt wordt dat Sozavo zijn (technische) zaken op orde had.

De distributie zal worden geëvalueerd met vooral de leverancier. Op sommige locaties werden pakketten pas rond half zes 's middags aangeleverd, "waardoor de mensen ongeduldig werden en de situatie uit de hand dreigde te lopen". Gesteld werd dat "uit ongeduld en frustratie" de mensen zich niet meer aan de veiligheidsmaatregelen van het ministerie van Volksgezondheid hielden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel