Recreatieoorden Palulu en Kinderboerderij onder water gelopen; dc Para verbiedt zwaar materieel

Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

15 Juni 2020 21:02

Voor mij lezen

Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh, die nu het district Para beheert, heeft een dringende voorzorgsmaatregel getroffen waarbij er geen zwaar verkeer boven vier ton op de rijweg naar West-Suriname mag. Dit is nodig, omdat ongeveer 100 meter van de rijweg nabij recreatieoord Palulu onder water ligt, door in- en uistroom van de nabij gelegen Singrilantikreek. De maatregel is vandaag ingegaan.

Volgens de coördinator sectie Zuid-Suriname van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C), Ritesh Moerlie, is er sprake van een 30 centimeter hoge stromingsmassa. Voorlopig kan OWT en C geen actie ondernemen, vanwege de hoeveelheid water in het gebied. Zodra het waterpeil gedaald is zal er materiaal worden verwerkt nabij de stroming. Verder zal de mogelijkheid worden bekeken om de in- en uitstroomzijde op te schonen of uit te diepen.

Nabij Colakreek is het water van de Tawajakoerakreek ook buiten de oevers geraakt en is het recreatieoord Kinderboerderij binnengedrongen. Volgens Moerlie zijn tentjes en hutten losgeraakt. Overige bouwsels zijn ook van de grond geraakt. De schade is volgens Moerlie groot, meldt het Burger Informatiecentrum Para.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel