SLM voert dinsdag repatriatievlucht uit

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 Juni 2020 20:20

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) vliegt dinsdag Surinamers terug uit Nederland. Dat heeft Gwendoline Babel, onderdirecteur Nationale Veiligheid, maandagavond bekendgemaakt tijdens de reguliere persconferentie van het Covid-19-managementteam. Ze gaf aan dat er al ruim honderd personen zijn gebeld of gemaild om naar Schiphol te gaan.

Ze heeft geprobeerd de zorgen van Surinamers in andere delen van de wereld over hun terugkeer weg te nemen. Die mensen wezen erop dat als er steeds mensen uit Nederland worden gehaald er geen quarantaineplekken voor hen zullen zijn. "Elke keer dat we repatrianten laten halen, zorgen we ervoor dat er genoeg plek is. We laten niet mensen komen zonder dat er plekken in orde zijn."

Babel richtte zich speciaal tot Surinamers in de regio. "We zijn jullie niet vergeten. Binnenkort krijgen jullie informatie hierover."Momenteel zijn er 253 personen in quarantaine. Mensen die asymptomatisch zijn worden niet meer in het ziekenhuis ondergebracht, maar in Residence Inn Hotel. Daarnaast worden ruimtes van de Kamer van Koophandel en Fabrieken klaargemaakt voor opvang.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel