Brunswijk: “Niemand kan en zal worden uitgeleverd”

De leiders van de samenwerkende politieke partijen tijdens een spoedpersconferentie. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

11 Juni 2020 17:45

Voor mij lezen

ABOP-leider Ronnie Brunswijk heeft vandaag tijdens een spoedpersconferentie van de samenwerkende partijen gezegd, dat geen enkele Surinaamse staatsburger uitgeleverd kan worden aan een buitenlandse mogendheid. Hij zegt dit naar aanleiding van het bericht in de Nederlandse media alsof de toekomstige president Chan Santokhi plannen heeft om de veroordeelde Desi Bouterse uit te leveren aan het voormalige moederland. Brunswijk gaf te kennen dat de Grondwet dat niet toelaat.

Ook zal hij, maar ook de andere leiders, niet mee werken daaraan. “Wij zijn niet uit op een heksenjacht, op niemand. We willen juist werken aan de verdere opbouw van het land.” Brunswijk stelt dat Suriname op dit moment rust nodig heeft. Hij zegt dat hij kapot is gebeld door bezorgde mensen over deze case.

“Wij willen geen enkele spanning of problemen gaan zoeken omdat we rust nodig hebben in het land.” De ABOP-leider gaf duidelijk aan ook nooit daaraan te zullen meewerken. Brunswijk meent dat dit nu juist het moment is om aan natievorming te doen. Het electoraat heeft bepaald dat groepen nu bij elkaar komen om het land verder te ontwikkelen.

Hij stelde dat dit nu het moment is om alle etnische lijnen achterwege te laten. Hij riep op om alle etnische zaken achterwege te laten en elkaar te ondersteunen. Brunswijk liet weten dat niemand door wie dan ook onder druk gezet zal worden. “We moeten in harmonie leven.”

Brunswijk liet duidelijk weten dat dit het moment is om te laten zien dat we met elkaar samen kunnen leven en dat we samen kunnen werken aan de opbouw van ons land. “Wij gaan het samen doen”, zei de ABOP-leider. Volgens hem is eenieder veilig in het land. Niemand hoeft zich druk te maken over wat dan ook.

NPS-voorzitter Gregory Rusland voegde eraan toe dat de we ons als natie niet moeten laten afleiden door zaken die minder relevant zijn. Suriname zit op dit moment in grote problemen. Er zijn gesprekken gaande met groeperingen en daarop moeten we ons focussen. Ook hij roept op tot rust en harmonie.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel