Bouterse waarschuwt: “Ik schuw geen enkele confrontatie”

President Desi Bouterse. Foto: EPA
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

11 Juni 2020 17:00

Voor mij lezen

President Desi Bouterse zegt op geen enkele wijze de confrontatie te zullen opzoeken, maar indien nodig hij zal hij ook geen enkele confrontatie schuwen. Hij reageerde vanmiddag in het programma in Bakana Tori op Radio SRS op het nieuws op de Nederlandse radiozender BNR alsof de mogelijke nieuwe president Chan Santokhi plannen zou hebben om Bouterse uit te leveren aan Nederland om zijn straf uit te zitten. “De mensen moeten het weten, ik ben een gewoon mens. Ik zoek geen confrontatie, maar ik schuw geen enkele confrontatie”, stelde Bouterse.

De president roept op tot rust omdat Suriname op dit moment een voorbeeld is voor de wereld. Hij zegt naar het interview te hebben geluisterd en dat er niets mis is. Het is wel in schril contrast met wat er is besproken tijdens het onderhoud met Santokhi. Niemand heeft baat bij een turbulente situatie op dit moment in het land, gaf het staatshoofd aan.

“De gespierde taal en confrontatie met mij, geloof me: Santokhi gaat niet met mij kunnen”, liet Bouterse weten. Er is uren met Santokhi gesproken van zeker na acht ‘s avonds tot half zes de volgende ochtend, zei de president.

Behalve met Santokhi zegt Bouterse ook te hebben gesproken met een bezorgde NPS’er die op eigen titel met hem is gaan praten. Met ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk is er ook een keer gesproken, maar niet over samenwerking. Tijdens een ander moment is er gesproken over de kwestie Walter Bouterse die eerder volgens Brunswijk dozen met stembiljetten uit de Anthony Nesty Sporthal zou hebben meegenomen. Bouterse liet weten dat hij nooit met iemand heeft gesproken over samenwerking.

Het wachten is op de officiële uitslag van de verkiezingsautoriteiten. Bouterse gaf te kennen dat hij juist bezig is zaken op een rijtje te zetten om de overdracht aan de nieuwe regering zo vlot mogelijk te laten geschieden. Hij zegt de eerste te zullen zijn die zijn telefoon zal pakken om de winnaars te feliciteren wanneer het Onafhankelijk Kiesbureau, de verkiezingen bindend verklaard. Bouterse hoopt dat men van koers verandert omdat dat niet goed zal zijn voor dit land.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel