Santokhi: “Samenleving mag niet de dupe worden van verscherpte lockdownmaatregelen”

VHP-voorzitter Chan Santokhi
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

11 Juni 2020 12:18

Voor mij lezen

VHP-voorzitter Chan Santokhi roept de regering-Bouterse op om betere voorbereidingen te treffen met betrekking tot de verscherpte lockdownmaatregelen. Er moet ook betere voorlichting gegeven worden over de maatregelen. De samenleving mag niet de dupe worden van de maatregelen. Met een goede voorbereiding en betere voorlichting zal de gemeenschap beter geïnformeerd worden, zegt Santokhi in gesprek met Suriname Herald.

“We hebben de regering altijd ondersteunt en ook de getroffen COVID-19-maatregelen ondersteund. Het coronavirus is nu niet meer onder controle en men weet ook niet wie allemaal besmet is. Iedereen moet de maatregelen naleven, dat is wat wij zeggen”, merkt hij op.

De VHP-voorzitter stelt ook dat de maatregelen die nu getroffen worden zoals het op straat gaan volgens de eerste letter van de achternaam van personen, beter georganiseerd moeten worden. Deze maatregelen zijn in het buitenland ook getroffen maar op basis van goede voorbereidingen. Met een goede voorbereiding zal het lukken de gemeenschap beter te bereiken en te informeren.

Het werkt frustrerend wanneer mensen geen geld hebben om van tevoren inkopen te doen. Een nog ergere frustratie is wanneer de pinautomaten leeg zijn en niet op tijd worden aangevuld. Er wordt aangegeven dat er met de pinpas betaald moet worden, terwijl er geen geld is in de pinautomaten. De mensen hebben geen contant geld. Dit is geen goede voorbereiding, vindt Santokhi.

“We bedrijven geen politiek met COVID-19. Wat wij zeggen is dat de regering geen misbruik moet maken van COVID-19 om de verkiezingsuitslag onder druk te zetten. Het democratisch proces mag niet onder druk gezet worden”, benadrukt Santokhi.

Tot nu toe is er nog geen officiële verkiezingsuitslag. Het is de bedoeling dat het Centraal Hoofdstembureau deze week een openbare zitting houdt om de verkiezingsuitslag en het aantal DNA-, dr- en rr-zetels van de politieke partijen bekend te maken. Daarna is het Onafhankelijk Kiesbureau aan zet en moet de verkiezingsuitslag bindend worden verklaard. De eerste zitting van het nieuwe parlement is op 29 juni. De zittingstermijn van de leden van De Nationale Assemblee is vijf jaar.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel