Leiders samenwerkende partijen constateren behoefte aan inspraak van stakeholders

De leiders van de oppositionele partijen tijdens de persconferentie in de Anthony Nesty Sporthal. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

11 Juni 2020 09:06

Voor mij lezen

De leiders van de VHP, ABOP, NPS en PL zullen vandaag de consultatierondes voortzetten met negen organisaties. Uit de besprekingen die gisteren zijn gevoerd, is het belangrijkste dat zij uit alle presentaties hebben meegenomen de duidelijke behoefte aan inspraak en consultatie van alle stakeholders. Het is volgens de politieke leiders belangrijk dat er mechanismen worden opgezet om deze vorm van een gezamenlijke aanpak te institutionaliseren. Hierdoor kunnen onder andere punten die op korte termijn spelen, zoals de uitdagingen van de gepensioneerden en de zorg voor seniorenburgers, zo snel als mogelijk kunnen worden aangepakt.

De nieuwe coalitie kijkt ernaar uit om zo gauw als mogelijk haar schouders onder dit zware werk te plaatsen en een fundament van blijvende welzijn, welvaart en groei te leggen voor de totale natie. Tijdens de gisteren gehouden consultatierondes is gesproken met vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld. Het plan is om in de komende periode een groot aantal organisaties te ontvangen en met hun van gedachten te wisselen over de toekomst van Suriname en hun rol daarin.

De verkregen feedback van de stakeholders zal worden geïncorporeerd in het regeerakkoord dat de komende vijf jaar moet worden uitgezet. Er is gisteren onder andere gesproken met de Vereniging van Apothekers, de Nationale Vrouwen Beweging, de Bond van Gepensioneerden, de Federatie van Surinaamse Agrariërs, de Unie van Surinaamse Vrouwen en Projekta. De besproken punten zijn zeer divers, meldt de VHP. Het tekort tekort aan geneesmiddelen, de positie van vrouwen in de samenleving, de zorg voor gepensioneerden, de noden van agrariërs, issues met betrekking tot transparantie van bestuur zijn enkele punten die zijn aangekaart.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel