Eén COVID-19-geval erbij; teller nu op 91

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

6 Juni 2020 10:09

Voor mij lezen

Het aantal personen dat in Suriname besmet is geraakt met het COVID-19-virus is gisteravond bijgesteld van 90 naar 91. Het aantal actieve gevallen is nu vastgesteld op 81. Cleopatra Jessurun, directeur van Volksgezondheid, gaf aan dat er in totaal 1.175 testen zijn uitgevoerd door diverse laboratoriums.

75 procent van de actieve gevallen hebben geen symptomen en hebben geen dringende behoefte aan zorg. Zij zijn daarom in isolatie geplaatst en hoeven gelet op hun toestand niet in het ziekenhuis. De overige 25 procent van wie de situatie ietwat ernstiger is en dus dringend behoefte hebben aan zorg. Deze groep is ondergebracht in het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

De handelszaak Trans America in Albina is afgesloten door de veiligheidsdiensten, omdat gebleken is dat er daar een hoge besmettingsgraad is. “Het is gebleken dat er zich iemand daar bevond die gisteren nog vanuit Frans-Guyana is overgestoken.”

Uit een van de clusters is iemand ondanks ziek te zijn normaal aan het werk gegaan en heeft mogelijk anderen besmet, die ook normaal hun werkzaamheden hebben uitgevoerd.

Inmiddels is bekend geworden dat de zaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) wordt ingericht als quarantaineruimte. “Het is niet dat wij ze niet willen blijven verzorgen, maar wij kunnen zo niet door blijven gaan”, legde Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR), uit. In een korte periode is het aantal positief geteste personen toegenomen van tien naar 91.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel