KKF wordt ingericht als opvang voor Covid-19 positieven

In KKF worden ruimtes ingericht om mensen die positief getest zijn, op te vangen. De quarantaineruimten raken vol.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

6 Juni 2020 07:32

Voor mij lezen
loadingfoto
previous In KKF worden ruimtes ingericht om mensen die positief getest zijn, op te vangen. De quarantaineruimten raken vol. next


De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) wordt ingericht als opvangplek voor mensen die positief zijn getest op Covid-19. Ruim 75% van de mensen vertoont geen verschijnselen, legde de coördinator van het NCCR, Jerry Slijngard, vrijdag uit tijdens de Covid-update. Deze groep hoeft niet opgenomen te worden in het ziekenhuis. De quarantaineruimtes raken vol. Mensen die positief zijn bevonden worden ook al opgevangen in Residence Inn. 

Mensen die in quarantaine geplaatst worden, zullen niet meer voorzien worden van alles, behalve het minimale. De families van de mensen moeten ook hun bijdrage leveren. Mensen zullen de handen uit de mouwen moeten steken. Elke keer als iemand positief wordt bevonden, blijkt dat zo iemand contact had met 30 tot 40 mensen. De vier teams van NCCR en de gezondheidsdienst zijn dag en nacht bezig en raken ook uitgeput. Al deze mensen moeten bezocht worden. Dit is niet vol te houden, legde Slijngard uit. 

De situatie is onder controle te krijgen als een ieder meewerkt. Er zijn heel wat buitenlanders die illegaal naar Suriname komen. Er zijn ook mensen die ziek zijn en naar Suriname komen. Deze mensen die illegaal hier zijn, worden beschermd. Directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, heeft samen met een Cubaanse arts die ook Portugees beheerst, de mensen toegesproken via de Braziliaanse zender. De mensen die verschijnselen vertonen moeten zich bij een speciale post in Paramaribo-noord aanmelden. De telefoon is al roodgloeiend. 

Slijngard benadrukte dat mensen thuis moeten blijven. Sinds de lockdown is ingesteld, heeft het NCCR bijkans 1400 aanvragen van pasjes binnengekregen. De ernst van de situatie moet volgens de NCCR-coördinator ingezien worden. Er zijn mensen die heel hard werken om de samenleving te behoeden, maar het publiek heeft ook een eigen verantwoordelijkheid. Slijngard doet een beroep op eenieder om te luisteren en de maatregelen op te volgen. Dit is nodig om de situatie onder controle te krijgen. 
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel