Acton: “Dc Nerkust heeft conform de wet zijn deel gedaan”

Mike Nerkust, voorzitter hoofdstembureau Paramaribo. Beeld YouTube
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

6 Juni 2020 06:03

Voor mij lezen

De niet fysieke aanwezigheid van Mike Nerkust, voorzitter van het hoofdstembureau Paramaribo, donderdag bij de openbare zitting van het kiesdistrict Paramaribo heeft voor enige beroering gezorgd binnen de samenleving. Vooral op social media hebben personen zich afgevraagd, waarom Nerkust niet bij de zitting aanwezig was. Er wordt aangegeven dat bij zo’n belangrijke zitting de aanwezigheid van de voorzitter gewenst is. “Hij heeft zijn taken gedaan zoals de wet die voorschrijft. En er is verder niets aan de hand,” zegt secretaris Konrad Acton in gesprek met Suriname Herald.

Volgens Acton heeft Nerkust conform de wettelijke bepaling zijn deel gedaan. Via zoom heeft hij de zitting geopend en afgesloten. En dat is zijn taak volgens de wet, benadrukt hij. Na de opening van de zitting door de voorzitter moeten leden de andere zaken afhandelen. En dat is ook keurig gebeurd. Trouwens, ik heb de zitting niet voorgezeten zoals wordt beweerd. Ik was slechts de master of ceremonies,” geeft de secretaris verder aan.
Hij wilde niet ingaan op de reden waarom de voorzitter niet fysiek aanwezig was. Op de vraag als Nerkust in quarantaine is, zegt Acton dat hij niets daarvan af weet.

Voor het lid van het hoofdstembureau was het een uitdagende taak. “Terwijl er geprobeerd wordt om zo snel en goed mogelijk het werk af te ronden, kwamen er zaken bij kijken die voor vertraging zorgden. Nu is het tijd voor mij om me terug te trekken. Ik heb mijn werk naar eer en geweten gedaan. Nu is het ergens gaan waar niemand mij kan storen,” zegt Acton.

De openbare zitting van het kiesdistrict Paramaribo heeft gisteren plaatsgevonden. De VHP heeft 7 zetels behaald, NDP 5, NPS 3 en ABOP 2. De NDP is niet eens met de manier hoe bepaalde zaken zijn gegaan en afgehandeld en eist een hertelling.

Jerrel Harderwijk

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel