Covid-19: Teller naar 91 en 81 active cases

De Covid-19 teller is weer bijgewerkt. Er is nog een positieve persoon bijgekomen. In totaal telt Suriname nu 91 besmette gevallen. 81 zijn active cases.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

5 Juni 2020 23:07

Voor mij lezen
loadingfoto
previous De Covid-19 teller is weer bijgewerkt. Er is nog een positieve persoon bijgekomen. In totaal telt Suriname nu 91 besmette gevallen. 81 zijn active cases. next


Het aantal besmette personen in Suriname aan Covid-19 is zojuist met nog 1 gestegen naar 91. De active cases zijn geklommen naar 81. 

Tot nu toe zijn landelijk 1165 Covid-19 testen uitgevoerd. Directeur Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, deelde op de Covid-update mee dat vanuit de gemeenschap de indruk wordt gewekt dat de autoriteiten manipuleren met cijfers. De autoriteiten hebben daartoe geen behoefte, benadrukte ze. 

Radjesh Ori van de afdeling Epidemiologie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg presenteerde een cijfermatige weergave van de besmettingen. Onder de actieve gevallen zijn er vijf personen beneden de leeftijd van 19 jaar. 1 persoon is ouder dan 60 jaar. De rest is tussen 19 en 60 jaar.

De handelszaak Trans America in Albina is gesloten door de veiligheidsdiensten. Gebleken is dat er daar een hoge besmettingsgraad is. Iemand die zich daar bevond is nog gisteren vanuit Frans-Guyana is overgestoken. Er blijken veel illegale buitenlanders het land te zijn binnengekomen. 

Vanaf maandag komen er scherpere maatregelen voor twee weken. De autoriteiten zijn absoluut niet tevreden over het gedrag van het publiek. 
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel