Consumentenkring: Covid-19 is boodschap van de natuur

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

5 Juni 2020 22:26

Voor mij lezen
loadingfoto
previous next


Vervuiling van de zee en het land met wegwerp plastic en de uitstoot van gassen die de opwarming van de aarde veroorzaken, verdienen onmiddellijke aandacht en actie van de samenleving. Albert Alleyne, voorzitter Consumentenkring Suriname, vraagt op Wereldmilieudag (World Environment Day) aandacht voor de bewustwording en acties voor de bescherming van het milieu. ”Regeerders en consumenten hebben de opdracht om de voordelen van de natuur te transformeren.”

Vervuiling van het milieu komt de duurzame consumptie voor de mens en de wilde dieren niet ten goede. “We hebben onze mond vol van ‘Human Rights’ maar hoe staat het met ‘Environmental Rights’? Meer dan 200 dieren hebben last van het wegwerp plastic. Wat doen we eraan om ze te beschermen?”, vraagt hij. Alleyne stelt in een persbericht voor dat er bij het winkelen gebruik wordt gemaakt van een markttas in plaats van een plasticzak in de winkel. Zo wordt het milieu beschermd.

Volgens Alleyne onderstreept de opkomst van Covid-19 dat vernietiging van de biodiversiteit, eveneens het systeem vernietigt dat het leven van de mens in balans houdt. “Door het delicate evenwicht van de natuur te verstoren, hebben we ideale omstandigheden gecreëerd voor pathogenen, inclusief coronavirussen om zich te verspreiden. We zijn nauw verbonden met de natuur. Als we niet voor de natuur zorgen, kunnen we niet voor onszelf zorgen. De natuur stuurt ons met deze Covid-19 pandemie een boodschap.”

Wereldmilieudag dringt aan individuen (consumenten) op om na te denken over de manier waarop ze consumeren; voor landbouwers en fabrikanten om duurzamer te produceren; voor de overheid om bosrijke natuurgebieden te beschermen; voor opvoeders om studenten te inspireren om in harmonie met de aarde te leven, en voor jongeren om woeste poortwachters van een groene toekomst te worden, somt Alleyne op.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel