Aantal COVID-19-gevallen gestegen naar 90

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

5 Juni 2020 21:09

Voor mij lezen

Het aantal personen dat besmet is geraakt met het COVID-19-virus is tijdens de COVID-19-persconferentie bijgesteld van 89 naar 90. Het aantal actieve gevallen is nu vastgesteld op 80. Cleopatra Jessurun, directeur van Volksgezondheid, gaf aan dat er in totaal 1.175 testen zijn uitgevoerd door diverse laboratoriums.

Ze liet meteen ook weten dat er geen sprake is van manipulatie van de cijfers en dat het testen gewoon is doorgegaan zowel vóór als na de verkiezingen. Jessurun legde uit dat het managementteam zijn strategie heeft aangepast. Er is namelijk een schaarste aan personeel en verbruiksartikelen. Verder gaf ze aan dat 75 procent van de COVID-19-gevallen niet zorgbehoevend is. Dit betekent dat ze positief getest zijn, maar geen klachten hebben. Hierdoor hebben ze niet per direct medische zorg nodig. Deze personen zijn in isolatie geplaatst. De zorgbehoevenden, 25 procent van de gevallen, zijn in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Van dit aantal is zeven procent op de Intensive Care Unit (ICU) opgenomen.

Van het aantal personen dat zich momenteel bevindt op de ICU, is een persoon instabiel. De rest is redelijk stabiel, legde Jessurun uit. Ze gaf verder aan, dat er op de 178 lijn veel meldingen binnenkomen. Vanaf 28 mei is het aantal verder gestegen. Op 2 juni waren er 2.500 telefoongesprekken binnengekomen. Ze merkte op dat er gehoor is gegeven aan de oproep van het managementteam om de 178 lijn alleen te gebruiken voor de serieuze zaak waarin het land zich bevindt. De prank telefoontjes zijn deels afgenomen.
Jessurun maakte van de gelegenheid gebruik om personen die in de voorlinie werken te bedanken voor hun inzet. Het gaat dan om de verpleegkundigen, de artsen, de chauffeurs die COVID-19-patiënten ophalen, specialisten en anderen.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel