Mathoera behaalt meer stemmen dan Bouterse in Paramaribo

Krishna Mathoera (VHP). Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

5 Juni 2020 08:10

Voor mij lezen

Lijsttrekker van de VHP, Krishna Mathoera, heeft in Paramaribo meer stemmen behaald dan de lijsttrekker van de NDP, tevens voorzitter van de partij, Desi Bouterse. Bij de stembusgang hebben 15.545 kiesgerechtigden hun stem op Bouterse uitgebracht, terwijl 20.379 op Mathoera. Dit blijkt uit cijfers van het hoofdstembureau Paramaribo, die gisteren een openbare zitting heeft gehouden over het aantal uitgebrachte stemmen op ressortraadsniveau en voor De Nationale Assemblee.

Voor Bouterse is dit een terugval van ruim 50 procent. Bij de verkiezingen in 2015 behaalde hij 34.891 stemmen. Mathoera zegt desgevraagd aan Suriname Herald de kiezers heel dankbaar te zijn voor het vertrouwen dat in haar is gesteld. Ook de partijleiding is ze dankbaar voor het geloof in haar en te plaatsen als lijsttrekker. Dit is duidelijk te merken aan haar toon. “Uit heel mijn hart dank ik ze”. Dat er op haar is gestemd komt volgens Mathoera door de campagnevoering en de manier waarop zij het parlementaire werk heeft gedaan. “Ik wil me alleen maar committeren om nog harder te werken en vanuit DNA of welke andere post nog meer zaken te kunnen realiseren voor het volk, zodat ons land vooruit kan”.

De VHP heeft in Paramaribo zeven zetels behaald. De kandidaten die nogal wat stemmen kregen zijn: Cedric van Samson met 1.648 stemmen, Dew Sharman 4.349, Sham Binda 1.867, Kishan Ramsukul 1.451 en Ganeshkoemar Kandhai 3.079 stemmen. Bij de NDP is Jennifer Geerlings-Simons goed voor 2.352 stemmen, André Misiekaba 2.878, Soewarto Moestadja 184, Ronald Hooghart 95 en Melvin Bouva 673.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel