Voorzitter bond Regionale Ontwikkeling boos over benoemingen bestuursambtenaren zonder opleiding

Ministerie Regionale Ontwikkeling. Foto: Facebook
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

4 Juni 2020 01:23

Voor mij lezen

De voorzitter van de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling (ABPRO), Glenn Swamipersad, is niet te spreken over het benoemen van bestuursambtenaren kort voor de verkiezingen. “Het is een politieke benoeming, want de bestuursambtenaren hebben geen opleidingen gevolgd. Ik heb nog niets gezegd over de recente benoemingen, omdat de minister van Regionale Ontwikkeling op de hoogte is van ons standpunt”, zegt Swamipersad.

Hij merkt op dat hij hierover al zijn misnoegen had geuit. Echter blijft men doorgaan met het benoemen en bevorderen van personen, die de opleiding tot bestuursambtenaar niet hebben gevolgd. “Dit is vertrappen van het handvest en het is de districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost Mike Nerkust, die dit alles heeft bewerkstelligd. De meeste van bestuursambtenaren zijn in dienst genomen bij het districtscommissariaat van Paramaribo”, beweert de ABPRO-voorzitter.

Nerkust heeft in de commissie gezeten en gewerkt aan het handvest. Nu vertrapt hij zelf iets waaraan hij gewerkt heeft, zegt de bondsvoorzitter verder. Eerder heeft Swamipersad niets over de benoemingen van de grote groep bestuursambtenaren aangegeven, om te voorkomen dat er zou worden gezegd dat hij er politiek mee wilde bedrijven.

Bestuursambtenaren waren kort voor de verkiezingen in actie. De reden van de actie was omdat het stappen uit het Functie Informatiesysteem van de Overheid (FISO), niet had plaatsgevonden. Ook de bevordering van deze groep ambtenaren is uitgebleven. “We hebben een overgangsregeling getroffen met de minister en het wachten is nu op hem. Er zijn al drie maanden verstreken”, zegt Swamipersad.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel