Lockdown: Banken in Suriname gesloten voor publiek, ATM beperkt beschikbaar

Shoeket logo

Bron: Waterkant

3 Juni 2020 19:40

Voor mij lezen

Naar aanleiding van de afgekondigde ‘full lockdown’ heeft de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) laten weten dat de dienstverlening van de banken tijdens deze periode aangepast wordt verleend. De banken in Suriname zijn in verband hiermee gesloten voor het publiek en geldautomaten worden alleen aangevuld bij de hoofdkantoren.

Het lokale SRD interbancaire betalingsverkeer heeft normale voortgang. Voor het doen van internationale betalingen, kunnen klanten contact opnemen met hun huisbank. Niet elke bank zal deze dienst aanbieden aldus de SBV.

De ATM’s worden alleen aangevuld op het hoofdkantoor van de banken. De dag opnamelimiet van de ATM, wordt tijdelijk aangepast naar SRD 1.000. Informeer bij uw huisbank naar de actuele dag opnamelimieten.

De bankiersvereniging adviseert om zoveel als mogelijk met de pinpas te betalen omdat dit efficiënter, veiliger en hygiënischer is dan betalen met contanten. Tot slot kunnen de essentiële dienstverleners op afspraak grote kasstortingen doen op het hoofdkantoor van de banken en in Nickerie, tussen 10.00 uur en 13.00 uur.

- Advertentie -
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel