Oppositiepartijen houden zich niet aan COVID-19-maatregelen

Een indruk van de aanwezigen in de hal van het Lallarookh gebouw, vrijdag, tijdens de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

1 Juni 2020 06:13

Voor mij lezen

De oppositiepartijen hebben zich niet gehouden aan de COVID-19-maatregelen bij de persconferentie over een nieuw te vormen regering. Hierop heeft Daniëlle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), gisteravond gewezen op de spoed persconferentie van het COVID-19- managementteam.

Volgens Veira was het een gezellige familie in het Lallarookh gebouw. “Men was op elkaar en niemand heeft zich gehouden aan de maatregelen. Ook de aanwezige journalisten, die als waakhond moeten dienen, hebben verzuimd om zich te houden aan de COVID-19-regels”, zei de DNV-directeur.

De VHP, ABOP, NPS en PL hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst getekend. Zoals de kaarten liggen zullen deze partijen de nieuwe regeercoalitie vormen voor de komende vijf jaar. Deze ondertekening vond plaats onder aanwezigheid van de achterban van deze partijen in het Lallarookh gebouw.

Volgens Veira zijn er nu dertien actieve cases door ongehoorzaamheid. “We hebben altijd gewezen op de ongecontroleerde verspreiding van het coronavirus in Suriname. Maar men wilde niet luisteren. Dis’ na tranga jesi,” zei Veira.

President Desi Bouterse zal vandaag in een toespraak de nieuwe COVID-19- maatregelen aankondigen. De lockdown die nu van 23.00 tot 06.00 van kracht is, zal naar alle waarschijnlijkheid aangepast worden.

Veira riep wederom alle Surinamers op om zich te houden aan de COVID-19-maatregelen. In het land is er nu sprake van community spreading. Geadviseerd wordt om thuis te blijven. Als personen toch uit huis moeten, wordt aangegeven een mondkap op te doen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel