Somohardjo betreurt verkiezingsresultaat; PL haalt niet het gewenste resultaat

PL-voorzitter Paul Somohardjo. Foto: PL
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

1 Juni 2020 00:03

Voor mij lezen

De voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, betreurt het verkiezingsresultaat dat niet veel voor zijn partij heeft opgeleverd. Toch is de partijleider niet ontevreden. “Het gaat om het aantal zetels met het verdrijven van deze regering. We hebben een makandi-gotong royong samenwerking met ABOP en hebben zetels gehaald. Belangrijk is dat we hebben samengewerkt met Brunswijk en we hebben een gentleman’s agreement. De stemmen van PL zijn van ABOP en ook omgekeerd”, zegt de PL-voorzitter aan Suriname Herald.

“De PL heeft campagne gevoerd, maar misschien waren de mensen in de war”, beweert Somohardjo. De PL-voorzitter zegt vooruit te blikken. Binnen de samenleving is gevraagd waarom de PL-voorman als minister van Binnenlandse Zaken komt in het kabinet. “Het is aan mij gevraagd om die post in te vullen. De leiders moeten terugkomen in het kabinet en dat is de reden waarom ik die post ga invullen”, merkt Somohardjo op.

Het streven van Somohardjo was dat de partij vijf zetels zou behalen bij de verkiezingen. Echter is de PL niet verder gekomen dan een zetel. “Het is voor het eerst in de geschiedenis van Suriname voorgekomen dat de PL zo weinig zetels heeft gehaald, maar dit resultaat is vertaald naar het werken in combinatieverband”, merkt Somohardjo op.

De PL heeft bijgedragen in de districten in Para, Marowijne en Wanica. “Het maakt nu niet uit als PL zetels heeft gehaald, want we hebben samen gestreden. Als mens ben ik teleurgesteld, maar we moeten positief blijven”, zegt de PL-voorman. Er zal geëvalueerd worden waaraan het heeft gelegen, dat de partij zo weinig zetels heeft gehaald. Er zal volgens Somohardjo ook gekeken worden als er nu een verdeling is onder de Javanen en als ze makkelijk te over halen zijn.

Naast het ministerie van Binnenlandse Zaken mag de PL ook de scepter zwaaien op Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel