Nickerie eerste district dat openbare zitting heeft gehouden

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Het district Nickerie is het eerste district dat na de verkiezingen van 25 mei de openbare zitting heeft gehouden, waar de officiële verkiezingsuitslagen zijn gepresenteerd. De zitting is gistermorgen rond elf uur gehouden. Tijdens de presentatie is gebleken, dat de VHP als grootste partij in Nickerie uit de bus is gekomen. In dit kiesdistrict heeft de VHP vier van de vijf zetels in de wacht gesleept.

Zo heeft VHP-lijsttrekker Harriet Ramdien 3.694 stemmen behaald, gevolgd door Nisha Jhakry 3.584, Mohamedsafiek Gowrie 2.583, Stephen Matzaleh 1.168 en Jeetendra Kalloe 854. Volgens de berekening zijn de nummer een tot en met vier van de VHP de gekozen assembleeleden. Bij de NDP blijkt dat de lijsttrekker minder stemmen heeft behaald dan de nummer twee op de lijst. Hanisha Jairam die de lijstaanvoerder was heeft 1.458 kiezers achter zich weten te krijgen, terwijl Ebu Jones de nummer twee op de lijst 1.510 stemmen heeft gekregen. Dit geeft aan dat hij voor de komende vijf jaren als enige DNA-lid van de NDP, Nickerie in het komende parlement zal vertegenwoordigen. William Waidoe heeft 612 stemmen gekregen, terwijl de andere twee kandidaten Erak Fatehmohamed en Rinesh Mangaldeen 268 om 684 stemmen hebben behaald.

Voor wat betreft de districts- (dr) en ressortraadszetels (rr) zijn de meeste ook naar de oranje partij gegaan. Op dr-niveau heeft de VHP negen zetels en de NDP twee kunnen bemachtigen. Bij de rr heeft NDP elf, terwijl de VHP 54 heeft. De openbare zitting in het district Para wordt vanmorgen om tien uur gehouden, terwijl die in Wanica morgen om vijf uur ‘s middags plaatsvindt.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-10)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait