In VS massaprotesten gaande; CNN-hoofdkwartier bestormd

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Agenten in het hoofdkwartier van CNN in Atlanta. Honderden woedende demonstranten protesteren in verschillende delen van het land. next


In diverse steden in de Verenigde Staten is er geweld uitgebroken. Duizenden mensen zijn op straat ondanks de avondklok. Het hoofdkwartier van CNN in Atlanta werd bestormd door een woedende menigte. Live kon worden meegemaakt hoe het gebouw werd bekogeld en de politie in het pand zich had opgesteld om te voorkomen dat de demonstranten binnenkwamen.  

De demonstranten zijn woedend over dat de ongewapende 'zwarte' arrestant, George Floyd, enkele dagen geleden het leven liet in Minneapolis. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen. De massa bekogelde gebouwen, stak auto's in brand en richtte vernielingen aan. Politieagenten zijn gewond geraakt. Om de woedende menigte uiteen te jagen werd traangas gebruikt. 

Betogers hebben vlaggen van de Black Lives Matter-beweging. Ze voeren borden met zich mee waarop staat 'I can't breathe'. Dit waren de laatste woorden van Floyd. Hij werd door een politieagent met een knie tegen zijn nek op het wegdek gedrukt. Uiteindelijk liet hij daarbij het leven. 

De betogingen zijn dagenlang gaande, ondanks een avondklok die geldt vanaf 20.00 uur. Doordat de betogingen verspreid zijn over ongeveer twintig steden in zes staten, is het moeilijk om de menigte onder controle te krijgen. In onder andere New York, Washington, Denver, Louiseville, Kansas City zijn er rellen gaande. 

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (13)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait