President Bouterse informeert Caribische autoriteiten over verkiezingen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

President Desi Bouterse heeft in een telefonisch onderhoud de secretaris-generaal van de Caricom, Irwin LaRocque, en de premier van Barbados, Mia Amor Mottley, in haar hoedanigheid als voorzitter van deze regionale organisatie, geïnformeerd over het verloop van de verkiezingen in Suriname, die op maandag 25 mei zijn gehouden. Dit onderhoud heeft gisteren plaatsgevonden.

Bij die gelegenheid heeft het staatshoofd dank en waardering uitgesproken namens de regering en het volk van Suriname voor het besluit om een electorale waarnemersmissie, te midden van de wereldwijde uitdagingen in het kader van de COVID-19-pandemie, af te vaardigen. Daarbij is het versterken van regionale solidariteit en samenwerking benadrukt.

Verder is president Bouterse kort ingegaan op de diverse processen die volgen na het bindend verklaren van de resultaten van de verkiezingen. Beide Caricom-hoogwaardigheidsbekleders hebben volgens het NII aangegeven, dat het van belang is dat de landen in de regio elkaar blijven ondersteunen in hun democratische processen. De president heeft gevraagd dat de Caricom-waarnemers langer in Suriname verblijven voor het waarborgen van de integriteit en objectiviteit van het verkiezingsproces in het land.

De regeringsleider heeft verder aangehaald dat de verkiezingen van 25 mei, veelal vlot en transparant zijn verlopen. Verder is benadrukt dat het verkiezingsproces in Suriname verschilt met de rest van de Caraïbische regio.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (15)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait