Zetel PL in Wanica gaat naar ABOP-kandidaat Soemar-Huur

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous De leden van het hoofdstembureau Wanica kijken toe terwijl de gegevens worden ingevoerd in de computer. 139 processen-verbaal moesten worden verwerking in dit district. (Foto: Raoul Lith) next


In Wanica heeft Pertjajah Luhur een zetel behaald, maar deze gaat naar Miquella Soemar-Huur, kandidaat van ABOP. Zij heeft de meeste stemmen gekregen op de lijst, waardoor niet lijsttrekker Nasier Eskak, maar Soemar-Huur gekozen is. De processen-verbaal van Wanica zijn intussen verwerkt. De VHP heeft 5 zetels veroverd in Wanica, de NDP 1 en PL/ABOP 1. 

De ABOP en PL zijn een lijstverbintenis aangegaan in enkele districten. In Wanica had ABOP twee kandidaten, Stanley Betterson en Soemar-Huur. De partij heeft geadviseerd om alleen op kandidaat no 6 te stemmen, waardoor gericht gewerkt is om de ABOP'er binnen te krijgen. Deze strategie is ook gelukt. De ABOP heeft op basis van de officieuze telling 9 zetels, de PL formeel 2, maar 1 is ABOP-kandidaat. De BEP heeft er 2, NPS 3, NDP 16 en VHP 20. 

Lijsttrekker Ashwin Adhin van de NDP is gekozen in Wanica. Hij heeft op de NDP-lijst de meeste stemmen behaald. Hij heeft meer dan 5.300 stemmen gekregen. Chan Santokhi, lijsttrekker van de VHP, heeft meer dan 27.600 stemmen weten te vergaren. De eerste drie zetels van Wanica zijn gegaan naar de VHP. De vierde zetel in dit district is op naam van de NDP. 

In Wanica zijn niet herkozen de Assembleeleden: Amzad Abdoel, Rossellie Cotino, Hans Sandjon van de NDP en Raymond Sapoen. Krishna Mathoera die vijf jaar geleden in dit district was gekozen, is verhuisd naar Paramaribo. Zij heeft een bijzonder goede beurt gemaakt in kiesdistrict I. Daar worden de processen-verbaal nog verwerkt. 

Het stembureau van Wanica houdt zondag zijn openbare zitting. Dan zullen de uitgebrachte stemmen formeel bekend worden gemaakt. In kiesdistrict II moesten uitslagen van 139 stembureaus worden verwerkt. Alle 17 partijen hebben meegedaan aan de verkiezingen. Slechts 3 partijen hebben zetels veroverd. De VHP is van 3 naar 5 zetels gegaan. De NDP is van 3 naar 1 zetel teruggevallen. 

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (16)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait