Verklaring Nederland, Frankrijk, VK en EU inzake verkiezingen Suriname

Shoeket logo

Bron: Waterkant

29 Mei 2020 22:54

Voor mij lezen

De Nederlandse Ambassade in Suriname heeft vrijdag 29 mei onderstaande verklaring uitgebracht, naar aanleiding van de recent gehouden verkiezingen in Suriname. Het gaat om een gezamenlijk stuk van de hoofden van missie van Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de EU die de volgende verklaring afleggen:

‘We hebben de verkiezingen in Suriname van 25 mei 2020 van nabij gevolgd en ook het proces van tellen en tabelleren van resultaten. De missiehoofden sluiten zich aan bij de waarnemingen in de voorlopige rapporten van de verkiezingswaarnemingsmissie van de OAS en van CARICOM en verwelkomen het langdurige verblijf van de OAS-waarnemers.

De missiehoofden spreken de hoop uit dat voorlopige resultaten zo snel mogelijk gepubliceerd worden. Het Surinaamse electoraat heeft recht op een proces waarbij de bevoegde autoriteiten de resultaten op een transparante en tijdige manier presenteren.

De missiehoofden roepen alle partijen op het democratisch proces te respecteren, zodat het vreedzaam en ordelijk kan verlopen.’

- Advertentie -
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel