Opening scholen met een week verschoven; crèches en opvanginstellingen blijven dicht

Hoofdkwartier van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

29 Mei 2020 21:08

Voor mij lezen

Scholen gaan een week later open, terwijl de crèches en opvanginstellingen gesloten blijven. Eerder had het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) aangekondigd dat de schooldeuren op 1 juni zouden opengaan. Minister Lilian Ferrier heeft vandaag tijdens de COVID-19-persmeeting gezegd dat de planning is om op 8 juni het onderwijsproces te hervatten.

Echter zal alles volgens de bewindsvrouw van de situatie afhangen. Het hervatten van het onderwijsproces was bedoeld voor de examenklassen van het basis-, voortgezet onderwijs junioren (voj) en het voortgezet onderwijs op seniorenniveau (vos). Afgesproken was dat de schooldeuren normaal zouden openblijven van 08.00 tot 13.00 uur, terwijl scholen aan de oostgrens gesloten zouden blijven. De bewindsvrouw ergert zich aan het feit, dat er nog steeds geen gehoor wordt gegeven aan de oproep van de gezondheidsautoriteiten. Personen doen volgens haar nog steeds wat ze willen, terwijl de overheid oproept tot alertheid.

Angela Salmo, directeur van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), heeft meegedeeld dat de crèches gesloten blijven, vanwege de onveilige situatie. Volgens de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, heeft de laatste positief geteste persoon die illegaal het land is binnengekomen in contact is gekomen met andere personen. Het gaat om dertig andere personen, waarmee hij in contact zou zijn gekomen.

Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), zegt dat de autoriteiten opzoek zijn naar de personen waarmee de twaalfde besmette persoon in contact is gekomen. De bootsman, taxichauffeur en de echtgenoot van deze man worden opgeroepen om zich aan te melden. Volgens Slijngard is er zelfs een contactnummer van de bootsman achterhaald. Echter krijgen de autoriteiten geen reactie wanneer er gebeld wordt. En dit vormt volgens het managementteam COVID-19 een gevaar.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel