Vakantieregeling aangepast: “Schooljaar eindigt 31 augustus”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Voor dit schooljaar is de vakantieregeling van scholen aangepast. Het schooljaar eindigt op 31 augustus, terwijl voor dit studiejaar de pinkstervakantie komt te vervallen. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) zegt dat per 1 juni de schooldeuren worden geopend voor de toets- en examenklassen van het basis-, VOJ- en VOS-onderwijs. De scholen langs de oostgrens worden vooralsnog niet opengesteld. Ouders en verzorgers moeten de nadere instructies van MinOWC afwachten.

Met inachtneming van de COVID-19-protocollen zullen de leerlingen volgens normale schooltijden de school bezoeken. Besloten is dat de leerlingen over diverse leslokalen binnen het schoolgebouw worden onderverdeeld. De bedoeling is dat na evaluatie van de eerste week in juni en in afstemming met Volksgezondheid beurtelings de lagere leerjaren van elk niveau het onderwijsproces hervatten. Het een en ander hangt ook af van de beschikbare ruimte binnen de school, staat verder in de bekendmaking.

Op ouders en verzorgers van scholieren van de lagere leerjaren wordt een beroep gedaan, om de instructies van de schoolleiding op te volgen. Door de schoolleiding zal worden gemeld wanneer de kinderen de school moeten bezoeken. Verder meldt het MinOWC dat de kantines op scholen niet worden opengesteld om te voorkomen dat leerlingen zich in groepjes gaan begeven en daarmee de sociale afstand niet in acht nemen.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (17)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait