Hertelling stemmen in Anthony Nesty Sporthal gestopt

Sympathisanten van de diverse politieke partijen gaan door tot het bittere eind. Ze brengen de nacht door in de Anthony Nesty Sporthal om de stembiljetten van het kiesdistrict Paramaribo te bewaken. Foto: Facebook
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

28 Mei 2020 19:11

Voor mij lezen

Het controleren van het aantal uitgebrachte stemmen en de processen-verbaal kan geen voortgang vinden omdat districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo, die tevens voorzitter van het hoofdstembureau van Paramaribo is, niet aanwezig was in de Anthony Nesty Sporthal. Het was de bedoeling dat de processen-verbaal vandaag verder gecontroleerd zouden worden.

Nerkust was vandaag in het radioprogramma Bakana Tori op Radio SRS om te praten over wat zich vandaag in de vroege ochtend had voorgedaan. Partijleden van de oppositionele partijen vertoeven al dagen in de Anthony Nesty Sporthal. Zij willen getuigen zijn van hetgeen daar plaatsvindt.

De directeur van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Putridewi Amatsoemarto, heeft gisteren bekendgemaakt dat de stembiljetten van 32 stembureaus opnieuw geteld moeten worden. Jutta Soekarnsingh, woordvoerder van de Commissie Voorlichting Verkiezingen, zegt dat alle resultaten al binnen zijn behalve van de kiesdistricten Paramaribo en Sipaliwini. Van deze twee districten moeten de gegevens nog binnenkomen.

De hertelling van deze districten laat op zich wachten, omdat de processen-verbaal niet zijn ingeleverd. “Als de processen-verbaal niet binnen zijn kunnen de officiële cijfers niet bekendgemaakt worden. Van het kiesdistrict Paramaribo moeten er nog van 64 stembureaus gegevens binnenkomen”, zegt Soekarnsingh.

Bij het aanleveren van de dozen waarin de processen-verbaal waren verpakt, waren die niet helemaal dichtgeplakt. Sommige van de dozen waren open. Op de van dag van de verkiezingen is er ook gestemd op verkeerde stembiljetten.

De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, Jennifer van Dijk-Silos, heeft eerder aangegeven dat ze later vanavond de resultaten van de verkiezingen gaat bekendmaken.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel