NDP vraagt hertelling in drie kiesdistricten

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

28 Mei 2020 17:59

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De NDP zal in drie kiesdistricten hertelling vragen. Dit vanwege onregelmatigheden die de partij heeft geconstateerd bij de verkiezingen van maandag. Nadere informatie over deze zaak zal nog worden gegeven zegt Melvin Bouva, die door de partijleiding als woordoerder is aangewezen.

Zowel de NDP, die volgens de voorlopige uitslag op verlies staat, als de oppositiepartijen die zetelwinst hebben geboekt rept over onregelmatigheden tijdens de stembusgang. In het radioprogramma 'Bakana Tori' zinspeelde NDP-voorzitter Desi Bouterse donderdagmiddag er al op dat zijn partij om hertelling zal vragen.

Hij vindt dat de oppositie onnodig kabaal maakt, terwijl er met het verwerken van de stembusresultaten vooralsnog "niets aan de hand" is. Volgens hem probeert "men" allerlei scenario's te draaien naarmate het punt nadert dat de NDP op achttien DNA-zetels zou kunnen komen. De oppositie probeert te laten overkomen als zou de regering probeert te sjoemelen, meent de NDP-voorzitter. Er moeten volgens Bouterse "nog heel wat stembussen geteld worden". De politicus zegt dat er nog steeds veel fake nieuws wordt verspreid.

De NDP-voorzitter zegt dat wanneer het Onafhankelijk Kiesbureau de verkiezingsuitslag bindend heeft verklaard en zijn partij blijkt te hebben verloren het hoofd voor de wil van het volk zal worden gebogen. Echter, er kan volgens hem "nog heel wat gebeuren". Hij vindt dat met een hertelling en publicatie van alle uitslagen meer transparantie komt voor de samenleving. Daarom zal zijn partij protest aantekenen en om hertelling vragen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel