Brunswijk: “Er worden dozen weggenomen door Nerkust”

De leiders van de oppositionele partijen tijdens de persconferentie in de Anthony Nesty Sporthal. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

28 Mei 2020 13:16

Voor mij lezen

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), zag dat er dozen werden weggenomen door de voorzitter van het hoofdstembureau, Mike Nerkust. Hij kreeg deze melding eerder van personen in de Anthony Nesty Sporthal waren.

Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) moet onmiddellijk optreden tegen Nerkust omdat dit geen manier van werken is, zegt Brunswijk op een persconferentie in de Anthony Nesty Sporthal.

De leden van het hoofdstembureau waren bezig de dozen met de processen-verbaal naar buiten te sjouwen en Nerkust zat buiten te wachten en te kijken. “Ik vroeg aan de dc wat er aan de hand is toen ik hier aankwam en zijn antwoord was: niets. Ik ben gebeld geworden door iemand vanuit het aanwezige publiek dat er dozen worden weggebracht, waar naartoe is niet bekend.”

Nerkust ontkende en gaf op een gegeven moment toe toen Brunswijk het filmpje aan hem toonde dat hij van de persoon kreeg. Brunswijk vraagt zich af waarom de politie hiertegen niet heeft opgetreden. De dozen zouden meegenomen worden, zegt Brunswijk, “maar door toedoen van mij is dit voorkomen”. Ook de kleinzoon van president Desi Bouterse, Walter Bouterse, was aanwezig toen het gebeurde.

De oppositionele partijen hebben nu een voorsprong in de voorlopige uitslagen van de verkiezingen. Volgens Brunswijk waren geen van de instanties aanwezig in de Anthony Nesty Sporthal. Ook het OKB dat later erbij kwam was er niet.

Er is een ernstige inbreuk gemaakt in de telling, deelt VHP-voorzitter Chan Santokhi mee. Personen worden gestuurd om te interveniëren. “De grens is overschreden. OKB moet optreden”.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel