COVID-19-patiënt uit voorzorg naar intensive care

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De Braziliaanse man die recentelijk als de elfde COVID-19-besmette persoon in Suriname is genoteerd, is uit voorzorg overgebracht naar de intensive care unit van het St. Vincentius Ziekenhuis.

Na de positieve uitkomst van de test is hij in isolatie geplaatst in het Regionaal Streekziekenhuis Wanica. Zo deelde directeur Minouche Bromet van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) gisteren mede tijdens de COVID-19-persconferentie.

Het is op dit moment de enige actieve casus in Suriname. De patiënt is naar de intensive care unit van het St. Vincentius Ziekenhuis overgebracht voor verdere medische ondersteuning. BOG-directeur Bromet zegt dat na meting van de zuurstofsaturaties van de patiënt in het Wanica Ziekenhuis is komen vast te staan dat die aan het dalen waren.

In het Wanica Ziekenhuis worden volgens de BOG-directeur personen in isolatie medisch heel close gemonitord: “Daar is komen vast te staan dat de saturaties in het bloed wat betreft zuurstof aan het dalen waren. Uit voorzorg is de persoon overgebracht naar de intensive care unit van het St. Vincentius Ziekenhuis, waar hij de intensieve en ondersteunende zorg kan krijgen.” Bromet benadrukt dat de patiënt geen ademhalingsmoeilijkheden vertoonde.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (26)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait