Oplevering kunstgrasveld Mottonshoop moet bijdragen aan ontdekken nieuw talent

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Mottonshoop en omgeving is een kunstgrasveld rijker. De ingebruikname van het 25ste multipurpose kunstgrasveld aan de Gitaarstraat is gisteren verricht door minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken en vicepresident Ashwin Adhin. Het natuurgrasveld op hetzelfde sportcomplex heeft ook een facelift gekregen, waarbij twee nieuwe complete doelen en twee ballenvangers zijn geplaatst. De rehabilitatie en aanleg van de kunstgrasvelden geschiedt door de regering met als projectuitvoerder de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). De fondsen komen uit het Suriname Sportontwikkelingsfonds.

KNVB-vertegenwoordiger Kenneth Jaliens, is trots op de oplevering van het nieuwe kunstgrasveld. Hij complimenteerde het ministerie en de vicepresident voor alle voortvarendheid. Dit veld zal ervoor zorgen, dat de world coaches die getraind en verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van de jongeren, nieuw talent ontdekken binnen Mottonshoop en omgeving.

Minister Gopal heeft het belang van sporten benadrukt. Actiever deelnemen aan bewegingsactiviteiten, gezonde voeding en een gezonde leefstijl dragen bij aan een goede gezondheid. Daarom heeft het ministerie gemeend om sportfaciliteiten dichter bij het volk te brengen. Het departement zorgt voor de ontwikkeling, bevordering en de begeleiding van de sport in de ruimste zin des woord. Verder heeft de sportminister aangegeven, dat met de aanleg van kunstgrasvelden er invulling wordt gegeven aan de uitvoering van het sport- en jeugdbeleid.

Vicepresident Adhin gaf in zijn toespraak aan dat hij vroeger, ook als kleine jongen, heeft mogen sporten in Mottonshoop. Volgens hem is een droom van de buurtbewoners werkelijkheid geworden, omdat zij altijd de behoefte hadden aan een kunstgrasveld. “Deze regering heeft daadkracht. Met of zonder crisis komen wij eruit om voor de gemeenschap te werken”, benadrukte Adhin.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (24)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait