First lady overhandigt sleutels cabanas Paramoroplein

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

First lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft vrijdag de sleutels overhandigd van de cabanas van het Paramoroplein. Hiernaast heeft zij ook de opening verricht van een openlucht gym en een schaak- en dambord in de Palmentuin. Het Paramoroplein staat precies achter de Waka Pasi Craft & More. Het schaak- en dambord en de openlucht gym staan in de Palmentuin. Afhankelijk van de COVID-19-situatie, zal de officiële opening op een nader te bepalen datum plaatsvinden.

Met ondersteuning van LR Group Israel heeft de first lady de opzet van het dambord en de openlucht gym kunnen verwezenlijken. Honorair consul Marianne Janssen, vertegenwoordiger van de LR Group, vindt het een eer dat het bedrijf door tussenkomst van de first lady een bijdrage kan leveren aan het gezond houden van de samenleving. “De gym staat symbool voor de gezondheid en het dambord symboliseert goede educatie en ontwikkeling. Deze twee zaken zijn belangrijke pijlers om gezond en welvarend te zijn.” Volgens Janssen heeft de afgelopen periode eenieder geleerd hoe belangrijk de gezondheid is en daarom nodigt zij de samenleving uit gebruik te maken van deze faciliteiten.

First lady Ingrid Bouterse-Waldring overhandigt sleutels Paramoro cabanas. Foto: NII

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid memoreerde de vele projecten die LR Group uitvoert in Suriname en dat een van hun speerpunten de volksgezondheid is. Toen hij van de first lady vernam dat zij dit project wilde opzetten, gaf de bewindsman haar aan dat de LR Group fondsen heeft waarmee zij gemeenschapsprojecten uitvoert. De first lady heeft direct actie ondernomen en uiteindelijk is dit prachtig project uit de bus gekomen, zei Elias.

“Weer een mooi moment voor mijn bureau. Vandaag wordt aan de andere kant van de Waka Pasi de sleutels van de cabanas overhandigd aan de cabanahouders”, zei first lady Bouterse. Zij vindt dat als je dromen hebt en deze wil verwezenlijken jij je dromen moet delen met anderen. Er zijn altijd mensen die je zullen helpen deze te verwezenlijken. “Het is begonnen bij de Waka Pasi en dan kom je vaak in de Palmentuin en zie je zoveel wat je wil aanpakken”, zei Bouterse.

Het dambord is bedoeld om meer personen te interesseren een bezoek te brengen aan de Palmentuin. De gym zou aanvankelijk geplaatst worden aan de Plutostraat, maar de LR Group heeft de first lady kunnen overtuigen om het ook in de Palmentuin te plaatsen. “Het doet me goed om al deze projecten uit te voeren voor de gemeenschap. Ik roep eenieder op om te komen, koop iets en ondersteun de mensen van de Waka Pasi. Maakt u ook gebruik van de openlucht gym, maar het zijn kostbare apparaten, laten wij er zuinig mee omgaan.”

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (30)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait