Zenga ‘Metter Z’ Lugard wil opkomen voor grondenrechtenvraagstuk binnenland

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De lijstduwer van de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) in het kiesdistrict Wanica, Zenga ‘Metter Z’ Lugard, zegt in gesprek met Suriname Herald dat hij zich voornamelijk sterk wil maken voor het grondenrechtenvraagstuk in het binnenland. “We hebben in het binnenland geen rechten, daarom ding man e bonk en wi e fanga.” Er wordt volgens hem alleen gevochten om aan een concessie te komen.

Lugard, die een van de meest bekende artiesten van het uur is, zegt dat het erop lijkt dat niemand zich druk maakt met het stimuleren van talentontwikkeling in Suriname. Hij merkt dit vooral bij de marronjongeren. Onder deze groep schuilt er volgens Lugard veel talent, maar de stimulans om daadwerkelijk met jouw talent te verdienen blijft uit.

Een belangrijke groep voor wie hij zich sterk wil maken, is de samenleving. “Na ding teng disie fosie, ding mang e kong tak’ wi na brada nanga sa”, geeft hij aan. Volgens Lugard hoor je vervolgens zeer weinig van de overheid, vooral als jongere uit de ghetto.

Naast zijn artiestenleven heeft de BEP-lijstduwer in Wanica ook andere ondernemingen. Hij vindt dat de samenleving, vooral jongeren moeten leren hoe te ondernemen en investeren, zodat zij van kleine geldbedragen, grote bedragen kunnen maken.

Hij zou als gewone burger, binnen zijn netwerken, hebben geprobeerd om de bovengenoemde doelen te realiseren. Op een gegeven moment had hij door dat “als je grote impact wil hebben, je in de politiek moet stappen.” En dit is de reden waarom hij zijn intrede heeft gedaan in de politiek.

Sjovellie Amoksi

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (25)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait