Voorzitter bushoudersvereniging Vosov: “Protesteren voor de verkiezingen grootste onzin”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Actievoeren heeft nu, enkele dagen vóór de verkiezingen, geen zin. Dit is de mening van de voorzitter van de Coöperatieve Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (Vosov), Suraj Sahadew-Lall. “We hebben in de vijf jaren als bushouders, kleine ondernemers, onze gedachten en oplossingsmodellen naar voren gebracht voor de bussector en de regering heeft niets ermee gedaan, zegt hij. Om deze reden heeft de Vosov het protest niet ondersteund.

Er als altijd geprobeerd om de zaak op een correcte wijze op te lossen samen met de regering, maar het is nooit gelukt, zegt Sahadew-Lall in gesprek met Suriname Herald. Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C), had beloofd de bussector te zullen ordenen en verandering te brengen in een aantal zaken. Er is echter nooit iets van terechtgekomen.

Een week voor de verkiezingen zal dat ook niet lukken, voert de voorzitter verder aan. Bushouders die aangesloten zijn bij de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), hebben onlangs geprotesteerd. Ze hadden de rotonde gebarricadeerd met de bussen. Van de bewindsman eisten zij dat hij zijn belofte moest nakomen. De bushouders zien graag dat de tarieven voor een busrit worden aangepast. Vanuit de regering is er nog geen reactie daarop gegeven.

Sahadew-Lall vindt dat protesteren op dit moment geen resultaat zal opleveren, omdat de regering en de ministers nu bezig zijn met het voeren van campagne. “Zo ga je niemand bereiken omdat het een verkiezingsperiode is. Iedereen heeft het druk en je zal niet bereiken”, haalt de Vosv-voorman aan. Volgens hem hebben de bushouders te maken gehad met een devaluatie, waardoor zij hun onderneming niet hebben kunnen ontwikkelen. “Het openbaar vervoer kan niet met de politiek onderdrukt worden en dat heeft de huidige regering wel gedaan. Er is innovatief beleid voor de kleine ondernemers nodig.”

Sahadew-Lall merkt ook op dat de kleine bussen rijden, maar dat de COVID-19-maatregelen niet in acht worden genomen. “Aan de passagiers wordt meer geld gevraagd en niemand die wat. Dit, terwijl de particuliere bushouders hun bussen in de garage moeten houden en dat kan niet”, vindt hij. Een ander punt waar de bushouder bezorgd over is, is de overdracht van vergunningen die vanaf 2013 niet meer heeft plaatsgevonden, terwijl de particuliere bussector ook vergrijzing kent. Er moet verjonging plaatsvinden, vindt de Vosov-voorzitter.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-12)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait