NDP-fractieleider Abdoel ziet voortzetten regeermacht

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De uitkomst van de Idos-enquête is niet besteed aan Amzad Abdoel, NDP-fractieleider tevens DNA-kandidaat in Wanica. “Net zoals Idos haar peiling heeft gemaakt, hebben wij ook onze eigen peiling gedaan. Wij komen op minimum 23 en maximaal 29 zetels", zegt hij tegen de Ware Tijd.

Abdoel vervolgt: "Ook wij hebben met onze deskundigen onze scenario's uitgewerkt. Wij zijn zeker van onze zaak. De komende regering wordt weer een NDP-regering. Na 25 mei zal blijken wat de waarheid is en achter wie het volk staat." Volgens Idos zou de NDP van president Desi Bouterse maandag een gevoelige verkiezingsnederlaag lijden: zij verliest de meerderheid in het parlement en de nieuwe DNA-voorzitter komt uit de gelederen van de huidige oppositie.

In Paramaribo zal de NDP terugvallen van negen naar vijf DNA-zetels. Landelijk zal deze partij tussen de veertien en zeventien parlementszetels behalen. Dat concludeerde onderzoeksbureau Idos die deze week een opiniepeiling heeft gehouden over de verkiezingen van maandag. Abdoel laat zich niet uit het veld slaan door de cijfers. "Het volk heeft de realisaties om te wegen en te overwegen en daaruit een goed besluit te nemen. Het volk weet wat er allemaal voor haar is gedaan. Wij laten ons door niets en niemand ontmoedigen. Wij zijn en blijven de grootste politieke partij van dit land. Wij hebben regeermacht en blijven aan de macht. Wij zijn zeker dat het volk achter ons staat", klinkt hij optimistisch.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (25)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait