Strei!: “Wij gaan zo eerlijk mogelijk richting 25 mei”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De grote dag, 25 mei, is nabij. Het volk van Suriname zal op deze dag zijn stem uitbrengen. Gulshan Alibux, ondervoorzitter van de politieke partij Strei!, zegt in gesprek met Suriname Herald dat de partij zo eerlijk mogelijk communiceert naar de samenleving toe. Hij geeft aan dat er meer gebruik wordt gemaakt van social media om kiezers te bereiken. “Wij doen ook ons best om de straat op te gaan”, zegt hij verder.

Alibux stelt dat de partij een nieuwe organisatie is en dus ook niet heel veel personen heeft die gratis op straat willen meelopen. “Wij betalen mensen niet, maar de kandidaten gaan zelf de straat op”, beweert de politicus. Over de sterkte van Strei! zegt hij dat wij allemaal leven in een bubbel. “Soms ben je groter dan je denkt.” Alibux merkt op dat kiezers zich tussen wal en schip bevinden, waarbij zij wel weten wat zij niet willen, maar ook niet wat ze wel willen. Hij voegt eraan toe dat personen zullen kiezen of voor bestaande partijen of voor iets nieuws. Het laatste is volgens hem wat Strei! toebehoort.

Echter zegt hij dat personen trackrecord willen zien. Strei! heeft vooral moeite gehad met de rij- en voertuigenbelasting en het overschrijden van het leningenplafond. Alibux spoort kiezers aan om te stemmen op iets nieuws, omdat de kans groter is dat zij het goed zullen doen. “We zijn al 45 jaar onafhankelijk en horen nog steeds dat bestaande politieke partijen het hebben over de verschillende sectoren die er slecht aan toe zijn”, vindt Alibux.

De ondervoorzitter vraagt kiezers om op 25 mei geduldig te zijn bij het stemmen, omdat het wat langer kan duren, vanwege de COVID-19-maatregelen. Hij roept de samenleving op om uiterst voorzichtig te zijn, omdat wij er nog niet uit zijn. Integendeel merkt Alibux op dat personen zich vrijer bewegen. Over de organisatie van de verkiezingen, zegt hij dat die voor geen meter vertrouwt, omdat de NDP aan het hoofd staat. Het foutief drukken van stembiljetten is volgens hem geen goed teken. Hij benadrukt dat Strei! zeker wel een oog in het zeil houdt. Alibux roept kiezers op om massaal naar de stembus te gaan. Zo is de kans op vermoedelijke fraude volgens hem kleiner.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-12)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait