OAS electorale waarnemersmissie gearriveerd in Suriname

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Een delegatie bestaande uit tien waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) is in Suriname gearriveerd. De tienkoppige delegatie wordt geleid door Gonzalo Koncke, de chefstaf van de secretaris-generaal van de OAS en bestaat verder uit personen afkomstig uit de Verenigde Staten, Uruguay, Mexico, Argentinië, Colombia, Trinidad en Tobago en Antigua en Barbuda.

Het is voor de zevende keer, en wel vanaf 1987, dat de OAS een electorale waarnemersmissie afvaardigt om het verkiezingsproces in Suriname bij te wonen. Voor de OAS wordt haar missie naar Suriname de eerste, sinds de uitbraak van de COVID-19-pandemie.

Ter facilitering van de missie is de overeenkomst inzake Privileges en Immuniteiten op 14 mei getekend en wordt op 23 mei de overeenkomst inzake het Electoraal Waarnemingsproces getekend tussen de ministeries van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken en het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) met de vertegenwoordiger van de OAS.

De delegatie heeft vóór haar aankomst in Suriname een virtueel onderhoud gehad met onder andere de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Geerlings-Simons en zal on-site gesprekken voeren met overheidsfunctionarissen, relevante verkiezingsautoriteiten, politieke organisaties en het maatschappelijk middenveld. De missie vertrekt op woensdag 27 mei uit Suriname.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-7)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait