Het is NU, of Nooit

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


Wat een activiteiten van regeringszijde zo’n twee weken vóór de verkiezing. Allerlei projecten, nu klaar of niet, worden met veel tam tam opgeleverd. Zelfs een waterpark dat pas over drie maanden klaar is, wordt nu al officieel opengesteld, althans de ceremonie ervan. Als klap op de vuurpijl, haast eenieder van ons krijgt tegen eind van de maand zeker meer AOV, kinderbijslag of een z.g werkloosheidsuitkering van  SRD 1500. Oh ja, er komt een nieuwe brug die Commewijne met Para verbindt. De start ervan gebeurt direct na de verkiezing, zegt minister Chotkan. De trein van 5 jaar geleden moet nog komen denk ik.

Intussen voelt een ieder hoe slecht de economische, de gezondheid en ook sociale situatie is geworden en wordt de hoop bij velen gevestigd op nieuw te kiezen regeringsmensen. Echter, voor een aanzienlijk deel van de bevolking maakt het niets uit als ze maar verder kan gaan met eten, drinken, slapen, niets doen, voor zich uitstaren en pakketten in ontvangst nemen. Deze groep mensen zal dit artikel echt niet lezen en haar stem uitbrengen op die mensen die haar bevredigt.

Links en rechts worden hoopgevende profielen van hoe een minister of parlementariër in de nieuwe regering moet zijn, opgesteld. Termen als integer, betrouwbaar, eerlijk, hardwerkend in lands belang, geen vriendjespolitiek, zero corruptie prijken hoog op de lijst. Ik zou hierbij ook gelijk neer zetten hoe wij als burgers moeten zijn om nu eindelijk na 45 jaar onafhankelijkheid anders te gaan denken en doen.

Nu komt het: al dit alles net opgesomd is wat we willen. Dit is het einddoel. Als we een computer een opdracht geven om iets uit te werken, moet de computer wel de juiste software hebben om die opdracht uit te voeren. Precies zo bij ons als mens. Wil een parlementariër, minister, of burger doen wat hij zegt, maar hij of zij heeft de 'software' oftewel de mindset ervoor niet in zich, dan blijft het bij praten, eromheen draaien, en smoesjes verzinnen en mis standen goed praten.  

In Suriname moet nu eindelijk die frisse, schone wind gaan waaien waarbij een ieder, zij het minister, parlementariër, president of gewone burger, die juiste mindset in zich ontwikkelt, zodat vele dingen op correcte wijze worden uitgevoerd en het gewenste resultaat oplevert. Technieken om de juiste mindset te ontwikkelen zijn er. Het is nu alleen bewust ervan worden en dat is het doel van mijn artikel. Dan pas krijgen we burgers van hoog tot laag die: Conscious zijn om de juiste dingen te doen: Competent zijn om de juiste dingen te doen: Committed zijn om de juiste dingen te doen en de Conditie hebben, mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel, om de juiste dingen te doen. Burgers met de 4 C’s.
Het is nu, of nooit.

Drs. Soeresh Gobardhan, arts, met 34 jaar ervaring in hoe de mens zijn mindset wordt gevormd

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait