Hofwijks: “Roep naar verandering is groot”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Curtis Hofwijks, politiek leider van de nieuwe partij PRO, roept de samenleving op om een nieuwe partij de gelegenheid te geven om haar te vertegenwoordigen. Met nog enkele dagen naar de verkiezingen zegt hij, dat wij als volk moeten durven nieuwe dingen aan te grijpen. De politiek leider noemt als voorbeeld een Nokia mobiel. “Iedereen weet dat het een heel goed merk is en sterk, maar toch kiezen wij nu voor de moderne mobieltjes, omdat men veel meer ermee kan doen.”

Hofwijks zegt dat hoe er nog twee dagen propaganda gevoerd mag worden, hij zich meer op straat begeeft. “Wij proberen het zoveel als mogelijk uit te buiten. Als ik voel dat mijn energie wat laag is, neem ik even een rust, maar dan ga ik er weer voor.” Er wordt zoveel als mogelijk de buurten aangedaan waar de kandidaten wonen. PRO doet ook mee aan de verschillende debatten en maakt verder gebruik van sociale- en traditionele media. Hofwijks merkt op dat COVID-19 zeker wel heeft gezorgd dat er meer debatten worden georganiseerd. “Als nieuwe partij hebben wij niet de middelen ter beschikking die de andere hebben, maar we doen wel zoveel als mogelijk aan om de kiezer te overtuigen om op de PRO te stemmen.”

Hofwijks stelt dat de roep voor verandering groot is. Echter wordt er volgens hem door bepaalde politieke partijen twijfels gezaaid, “maar wij geven gewoon antwoord op”. Hij benadrukt dat wij in Suriname moeten afstappen van het lawaai en focussen op het inhoudelijke van politieke partijen. De ontwikkelingsvisie is volgens hem duidelijk verwoord en te vinden op de website van de partij. “Wij gaan onder andere voor technologie, slimme overheid, een onderwijssysteem dat losgekoppeld is van de politiek en geen lange rechtszaken: kortgedingzaken moeten in dertig dagen afgehandeld worden.”

PRO vindt dat de missers met betrekking tot het organiseren van de verkiezingen niet kunnen. Voor Hofwijks mocht er niets veranderd worden aan het kiezersbestand naar de wettelijke TIL. De politicus merkt op dat er heel veel ruis is in berichtgevingen waaronder ook van de media, waardoor het moeilijk is om na te gaan wat wel en niet juist is. Hij is in ieder geval blij met het Anti-Fraude Platform. Hofwijks gelooft erin dat dit platform heel veel zaken, die eventueel fout kan gaan bij de verkiezingen kan onderscheppen. Wat Hofwijks wel zorgen baart, is dat als mocht blijken dat er gefraudeerd is, hoe dit aangepakt zal worden.

De politiek leider roept kiezers op om ondanks de COVID-19-situatie naar de stembus te gaan. Hij benadrukt dat het duidelijk is dat de regering de situatie niet aankan en het daarom belangrijk is dat ze worden weggestemd. De PRO heeft voor vandaag een auto optocht gepland.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-2)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait