Politie brengt klaarheid in gekwalificeerde diefstallen

Foto: Politie Suriname
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 Mei 2020 22:39

Voor mij lezen

De politie van Nieuw Amsterdam kreeg op donderdag 7 mei telefonische melding van verdachte figuren in de omgeving van een project, waar er bouwwerkzaamheden worden verricht. Wetsdienaren deden de plek vervolgens aan voor onderzoek. De politie trof de 33-jarige Randy G. en de 20-jarige Irvin R. met een bestelbusje aan.

Het duo kon niet duidelijk aangeven waarom zij ter plaatse waren. De politie verrichte vervolgens een onderzoek in het busje en trof daarin 22 blikken verf aan met een inhoud van 20 liter. Aangezien Randy en Irvin de herkomst van de blikken verf niet wilden of konden aangeven, kreeg de politie sterk het vermoeden dat de verf van enig misdrijf afkomstig kon zijn. Randy en Irvin zijn ter voorgeleiding aangehouden en de blikken met verf zijn in beslag genomen.

Het duo werd hangende het onderzoek in verzekering gesteld en het nader onderzoek van hun zaak werd overgedragen aan de recherche van politie Regio- Oost. De rechercheurs hebben aan het licht gebracht dat Randy en Irvin deel uitmaakten van een criminele bende, die regelmatig bouwmaterialen van een ondernemer wegnam. In deze strafzaak zijn verder aangehouden en in verzekering gesteld Raif G.(26), Irvin G.(19), Avinash B. (29) en Kenneth B. (29).

Bij onderzoek op de woonadressen van de in verzekering gestelde verdachten heeft de politie onder andere pvc-deuren, sloten, emmers met verf, wasbakken en keukenkasten aangetroffen en in beslag genomen. Het is te verwachten dat er meer aanhoudingen zullen worden verricht.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel