Notch verstevigt koppositie met 4-1 tegen Voorwaarts

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

13 Mei 2018 08:25

Voor mij lezen
De bal is na bijkans drie weken bij de Telesur eerste divisie competitie van de Surinaamse Voetbal Bond weer aan het rollen gebracht. Koploper Notch maakte geen fout in het Essed Stadion zaterdag, terwijl Transvaal na een 1-0 zege op Leo Victor vrijdag zijn positie verder heeft versterkt op de ranglijst.

Notch heeft karakter getoond en heeft een 3-0 verlies in eigen huis in de eerste ronde van deze competitie tegen Voorwaarts weten goed te maken. De ruststand in deze ontmoeting was 2-1 en na 90 minuten spelen stond 4-1 genoteerd voor de club uit Moengo. De topscoorder van Notch, Galgyto Talea, opende de score na 4 minuten spelen. Arbiter Ramon Louisville floot voor handbal binnen de beruchte zone, wat automatisch een penalty opleverde. Talea stuurde doelman Orfeo Vijfhoven de verkeerde hoek in.

Voorwaarts kwam hierna sterk terug en wel in de 22e minuut. Een counter kwam voor de voeten van Shorano Mawi die het op een lopen bracht met de verdediging van Notch. Hij omspeelde de Braziliaanse doelman van Notch Paulo Roberto, en noteerde zo de gelijkmaker: 1-1. Notch voelde de hete adem van Voorwaarts. Met balvast spel werd vanuit links de voorbereidingen gedaan voor het tweede doelpunt. Milton Pinas schoot uit een achterset raak: 2-1.

Na rust wilde Voorwaarts duidelijk uit een ander vaatje tappen. Het spel vlotte maar de doelpunten bleven uit. De thuisploeg kwam zeker twee keren gevaarlijk opzetten waarbij de aanvallers, onder wie de jeugdige Alvaro Verwey, van dichtbij faalden. Notch daarentegen had meer een verdedigende houding en koos zuivere momenten om vooral vanuit de flanken toe te slaan. Twee prachtdoelpunten dreven ploegen verder uit elkaar. Eerst was het de Braziliaan Miranda die op rechts van dichtbij de middenlijn met een fraai genomen afstandschot doelman Vijfhoven, die tot net buiten de 16 meterzone was uitgelopen om redding te brengen, het nakijken gaf: 3-1.

Het vierde doelpunt kwam van middenvelder Enfri Saling, die met een keiharde volley, op afstand doelman nagelvast met het veld maakte: 4-1. Voorwaarts zong een toontje lager en erkende dit keer zijn meerdere in Notch.
De kostbare competitie punten gingen naar het oosten en staat de club nu op 44 competitiepunten, 6 meer dan de eveneens gedoodverfde kampioenkandidaat Robinhood. Deze club heeft wel twee wedstrijden (17) minder gespeeld dan Notch en komt vandaag in actie tegen eveneens een ploeg uit het oosten, Papatam.

Voorwaarts blijft op plaats 9 op de ranglijst met 24 punten. Transvaal bezet sinds vrijdag de tweede plek met 39 competitiepunten ook uit 19 wedstrijden. Vanwege slechte gesteldheid van het speelveld van het Ronnie Brunswijkstadion door de zware regenval heeft de wedstrijd Inter Moengo Tapoe-WBC, zaterdag geen voortgang gehad.