VHP: “Man bedreigt kandidaat Bahadoer”

De vernielde banner. Foto: VHP
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

14 Mei 2020 06:26

Voor mij lezen

VHP-assembleekandidaat Soeshma Bahadoer voor het district Para is woensdag door een man met de dood bedreigd, schrijft de VHP in een persbericht. De VHP verwerpt met klem deze afschuwelijke en lafhartige daad en zal er alles aandoen om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen deze lafhartige man.

Tot nu toe is het de partij gelukt de kalmte en rust te bewaren, schrijft de partij verder. De VHP doet een dringend beroep op de leiders van politieke partijen, erop toe te zien dat aanhangers zich niet schuldig maken aan vandalisme en banaliteiten.

Het is volgens de VHP de zoveelste keer dat VHP’ers worden belaagd en bedreigd door aanhangers van een bepaalde politieke partij. Bahadoer en haar man zijn behoorlijk aangedaan door deze bedreiging.

Dinsdagavond werden vijf banners geplaatst waaronder ook een banner op de kruising van Meursweg en Kennedyweg. Gisteren werd Bahadoer opgebeld om de vergunning op te halen op het districtscommissariaat van Para. Op weg naar het districtscommissariaat zag zij dat een banner was vernield. Ze dacht dat de banner vernield was door een omgevallen manjaboom.

In de middag tegen 15.00 uur reed zij naar de plek om de banner te herstellen. Ze waren nog bezig de banner te herstellen toen op dat moment een donkergrijze Ford Ranger stopte. De bestuurder begon intimiderende uitspraken te doen en schuttingtaal te gebruiken.

Op een gegeven moment stapte de bestuurder uit de auto en begon het gezin van Bahadoer te intimideren en te bedreigen. De man van Soeshma sprak de bestuurder aan om zulks niet te doen. De bestuurder dreigde de echtgenoot van Soeshma Bahadoer dood te schieten: “Mo sutu yu kiri dalijk, a banner disi no musu de dya mo purin”. Hij probeerde bovendien de banner eruit te trekken.

Bahadoer heeft inmiddels aangifte gedaan van bedreiging.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel