Illegale route Belém-Suriname blootgelegd: “SK-vissersboten nieuwe werkplaats commerciële sekswekers”

NCCR-coo?rdinator Jerry Slijngard
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

14 Mei 2020 06:01

Voor mij lezen

De Surinaamse veiligheidsdiensten hebben een nieuwe illegale route vanuit Belém, Brazilië, blootgelegd. Door deze diensten zijn enkele illegalen, die op deze manier Suriname zijn binnengekomen, opgepakt. Deze mededeling deed Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), gisteren tijdens de COVID-19-persmeeting. Vanuit Belém worden de illegalen met schoeners te water gebracht.

Zij worden overgezet in de SK-vissersboten. De illegalen worden op deze manier verder op plekken gedropt, waardoor zij hun weg naar binnen vinden. De NCCR-coördinator legde uit dat de SK-boten niet meer alleen voor de visvangst worden gebruikt, maar ook om illegalen te transporteren naar Suriname. Ook vanuit buurland Guyana doet een soortgelijke situatie zich voor. Commerciële sekswekers gebruiken ook op de een of andere manier de SK- boten, doen hun dingen en keren daarna terug naar Suriname. De SK-boten zijn nu de nieuwe werkplaats zijn voor deze groep.

Slijngard legde uit dat Suriname alles eraan doet om de illegale oversteek aan te pakken, omdat Guyana en Brazilië hoge risicolanden zijn als het gaat om het COVID-19-virus. Het aantal COVID-19-besmettingen in deze buurlanden blijft dagelijks stijgen. Dit noopt de autoriteiten aan tot alertheid, merkte Slijngard op. Hij gaf duidelijk aan dat deze situatie niet zo door kan en dat de vinger op de zere plek moet worden gelegd.

Het opvangen van illegalen in Suriname kost het land enorm veel geld, zei Slijngard. Deze middelen zouden anders ingezet kunnen worden. Illegalen die hier komen worden goed opgevangen, waardoor het meer op een vakantie lijkt. Hij riep de samenleving op om samen met de autoriteiten te werken om zoveel mogelijk informatie te delen, zodat de illegalen die denken vakantie hier te houden worden beboet.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel